Z++ Oproep en communicatie systeem


Het Z++ oproepsysteem is een modulair kommunikatiesysteem voor het plaatsen van oproepen en het afhandelen van deze oproepen. Met de kombinatie van een volwaardig lichtroep- en interkomsysteem biedt Z++ de voordelen van beide systemen. De kamerpost ZP-01 is universeel en dus geschikt voor zowel ruimten waar een oproepmogelijkheid gewenst is, als voor ruimten waar het personeel de oproepen beantwoordt.

Algemeen

Het Z++ systeem bestaat uit de Z-bus met daaraan een centrale ZP-28, een voedingseenheid en minimaal twee en maximaal enige honderden posten. Posten kunnen al dan niet voorzien zijn van een 2x20 letter LCD, menutoetsen, infraroodsensor achter grote oproeptoets, microfoon met intelligente niveausensor en luidspreker. De ZP-01 is voorzien van al deze functies. Klik hier voor gebruikershandleiding.

Groepen

Vooral bij wat grotere systemen kan het praktisch zijn om de aangesloten posten op te delen in meerdere groepen. Elke groep kan met een dag- nachtschakelaar worden gekoppeld aan iedere andere groep. In de dagstand gedraagt een systeem met groepen zich voor de gebruikers als meerdere systemen. Binnen iedere groep kunnen onafhankelijk van andere groepen roepen worden afgehandeld. En groep kan worden ingesteld als hoofdgroep. In de hoofdgroep kunnen alle roepen van alle buurgroepen worden afgehandeld zonder dat deze buurgroepen de roepen van elkaar kunnen zien of afhandelen.

Elke groep kan onafhankelijk in de nachtstand worden doorgeschakeld naar een andere groep. Na doorschakeling van een groep behoren de posten voor het systeem tot de groep waar naar toe is geschakeld. Als deze groep de hoofdgroep is kunnen vanuit de doorgeschakelde groep dus alle roepen van alle buurgroepen ook worden behandeld.

Z-bus

De Z-bus zorgt voor voeding, data-overdracht en audio-overdracht tussen de aangesloten componenten. Daartoe zijn er de volgende vijf aansluitingen:

De Z-bus is bij voorkeur een afgeschermde kabel met vijf geleiders. Afhankelijk van de situatie waarbij vooral de lengte, gebruikstype en al dan niet gebruik van bestaande bekabeling meespelen wordt een optimale bekabeling gekozen.

De Z-bus is zodanig ontworpen dat een totale lengte van 1 kilometer met honderden aangesloten posten geen problemen hoeft op te leveren. Bij grotere kabellengten en een wat hogere capaciteit tussen signaaldraden en aarde kan ontstoring op een eenvoudige wijze worden gerealiseerd.

Centrale ZP-28

De centrale met typenummer ZP-28 is standaard uitgerust met de volgende aansluitingen:

De centrale kent naast het basis toepassingsprogramma een aantal commando's en instellingen waarmee het systeem voor iedere toepassing op maat kan worden aangepast.

Algemene oproeppost ZP-01

Standaard uitrusting van de algemene oproeppost ZP-01: instellingen
commando's
installatie van nieuwe software
omruilen van posten
Copyright 1994-2001, Innovative Design Delft, All Rights Reserved